Nieuws

Slimme verlichting of smart lampen zijn lampen die in verbinding staan met elkaar en verbonden zijn met wifi. Doordat de lampen verbonden zijn met je wifi kan je deze lampen besturen via je smartphone of tablet, zelfs als u niet thuis bent.


Waarom kiezen voor slimme lampen?
Er zijn verschillende redenen om over te stappen naar slimme lampen. De grootste redenen zijn toch wel dat de lampen energiezuiniger zijn en het gebruiksgemak.

Slimme lampen zijn altijd led lampen en led lampen zijn veel energiezuiniger dan een klassieke spaarlamp of halogeen verlichting. Ook is de levensduur van een led lamp vele malen hoger dan van een klassieke spaarlamp of halogeen verlichting. Daar tegenover staat wel dat slimme lampen duurder zijn in de aanschaf.

Gebruiksgemak is ook een van de grootste voordelen van slimme lampen. Zo zijn slimme lampen met elkaar verbonden en zijn de lampen verbonden met wifi. Slimme lampen zijn dus te besturen met je smartphone of tablet, vanuit de bank of als u niet thuis bent. Met de app kan je ook nog eens een timer instellen dat je slimme lampen op bepaalde tijden aan of uit gaan, dan hoeft u al helemaal niks meer te doen.

Nog een voordeel van slimme lampen is de sfeer die je ermee kan creëren. Slimme lampen kan je van kleur veranderen. Philips Hue lampen bijvoorbeeld hebben een kleurenspectrum van 16 miljoen kleuren. Zo kan je altijd de beste sfeer in huis creëren voor elke gelegenheid.


Hoe bestuur je slimme lampen?
Zoals hierboven al benoemd zijn je slimme lampen verbonden met wifi en dus via een app te besturen. Zonder bridge kan je de lampen alleen besturen in een straal van 10 meter en tot 10 lampen per huis.

Koppel je je slimme lampen met een bridge dan kan je de lampen bedienen vanaf overal waar je bent (zelfs in het buitenland) en verhoog je het aantal naar 50 lampen. Ook kan je op deze manier elke ruimte in huis apart besturen, handig als je de trap oploopt en de verlichting in de slaapkamer alvast wilt aanzetten.

Slimme verlichting van Philips Hue gaat zelfs nog een stapje verder. Koppel je deze aan je Amazon Alexa, Apple home of google assistent dan zijn je slimme lampen zelfs te besturen via spraak.