Nieuws

Wat is een slimme voordeur? Wat heb je hiervoor nodig en wat is het voordeel ervan? In deze blog leg ik je alles uit. Dus ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder!


Wat is een slimme voordeur?
Een slimme voordeur is een voordeur met een videodeurbel in combinatie met een slim deurslot. Via de slimme deurbel kan je altijd en overal zien wie er voor je voordeur staat en door het slimme deurslot kan je de voordeur op slot doen maar ook ontgrendelen op afstand. Handig als er familie voor de deur staat en je bent niet thuis.


Wat heb je nodig voor een slimme voordeur?
Zoals hierboven al genoemd heb je een videodeurbel en een slim deurslot nodig. Om alles goed te laten werken is het wel van belang dat je een sterk wifi signaal bij de voordeur hebt.

Slimme videodeurbel
Een slimme videodeurbel is met wifi verbonden en heeft een camera. Als er beweging wordt gedetecteerd of als er wordt aangebeld krijg je een melding op je smartphone en kan je zien wie er voor de deur staat. Dit kan altijd en overal zolang je verbonden bent met internet. De meeste videodeurbellen hebben ook de optie dat je kan praten met degene die voor de deur staat. 

Bepaal voor de aanschaf van je videodeurbel hoe je deze wilt aansluiten. Er zijn videodeurbellen die op batterij werken en er zijn videodeurbellen die op de bestaande bedrading wordt aangesloten.

Let wel op. Bij sommige videodeurbellen heb je een abonnement nodig om videobeelden terug te kijken. Bij andere wordt er een opslagstation meegeleverd of deze moet je apart aanschaffen.


Slimme deursloten
Een slim deurslot is verbonden met wifi en is op verschillende manieren te ontgrendelen. Zo kan je deur deur openen met een speciale tag, een code, via de app op je smartphone of automatisch. Veel slimme deursloten gaan dankzij geofencing zelf automatisch van het slot als je binnen een bepaalde afstand komt!

Slimme deursloten hebben de mogelijkheid dat je deze op afstand kan bedienen. Hiervoor heb je wel een bridge nodig waar je het slimme deurslot aan koppelt.

Let voor aanschaf wel op het type slot en welk slot er op dit moment op je voordeur zit. Niet elk slot past overal op.


Er is natuurlijk veel keus in al de verschillende videodeurbellen en slimme deursloten dat het lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Om het wat makkelijker voor u te maken bieden wij als partner van Coolblue voordeurpakketten aan. Zo bent u in 1 keer klaar om uw voordeur slim te maken!