Nieuws

Je kent het wel, je bent opzoek naar een nieuwe rookmelder maar je komt tegenwoordig overal slimme rookmelders tegen. En dus vraag je jezelf af, behalve de prijs, wat is nou het verschil tussen een slimme rookmelder en een conventionele rookmelder? En waarom zou je voor een slimme rookmelder kiezen. Lees dan vooral verder, want ik ga je alles uitleggen.


Wat is een slimme rookmelder
Een slimme rookmelder heeft bluetooth en een app voor op je smartphone of tablet. Je kan de slimme rookmelder direct met je smartphone of tablet koppelen maar dan werkt de app alleen wanneer je binnen het bluetooth bereik van de rookmelder bent. Je kan ook de slimme rookmelder aan je bridge, hub of router koppelen. Het voordeel hiervan is dat je slimme rookmelder met wifi is verbonden. Dit betekend dat zolang je smartphone of tablet met internet is verbonden je altijd een melding kan krijgen van je slimme rookmelder via de app.


Waarom een slimme rookmelder

Wanneer de slimme rookmelder rook (of koolmonoxide) detecteert zal deze een geluidssignaal maken. Ook zal je een melding krijgen op je smartphone of tablet via de app. Zo weet je altijd direct wanneer en waar er rook wordt gedetecteerd of je nou thuis bent of op kantoor. Koppel je alle slimme rookmelders in huis aan elkaar, dan zullen ze allemaal afgaan wanneer er rook wordt gedetecteerd. Zo zal je nooit het geluidsignaal missen waar in huis je ook bent.


Koppel je slimme rookmelders ook aan andere slimme apparaten, zo kan je er nog meer voordeel uit halen. Koppel bijvoorbeeld je slimme oven aan je slimme rookmelder, dan zal de slimme oven automatisch uitgeschakeld worden wanneer de slimme rookmelder rook detecteert.


De voor- en nadelen van een slimme rookmelder
De voordelen
  • De slimme rookmelder is verbonden met wifi.
  • De slimme rookmelders kan je met elkaar verbinden.
  • Ontvang een melding op je smartphone of tablet.
  • Koppel de slimme rookmelder met andere slimme apparaten in huis.
  • Je kan de slimme rookmelders makkelijk testen via de app.
  • Bekijk via de app hoe vol de batterij van je slimme rookmelder is.
  • Sommige slimme rookmelders detecteren ook koolmonoxide.

De nadelen

  • Slimme rookmelders zijn duurder in de aanschaf.
  • Zodra de wifi wegvalt werkt de slimme rookmelder als 'normale' rookmelder.
  • Vaak zijn erg goedkope slimme rookmelders niet onderling koppelbaar. let dus goed op bij de aanschaf.


Conclusie

Er zijn meer voordelen dan nadelen aan een slimme rookmelder. Zo zorgt de slimme rookmelder voor meer veiligheid en kan je veel sneller actie ondernemen wanneer er rook wordt gedetecteerd. Ze zijn alleen wat duurder in de aanschaf. Maar dat is de veiligheid van je huis wel waard, toch?

Shop hier uw slimme rookmelders