Nieuws

Zoals alle slimme apparaten is ook de slimme koelkast te verbinden met wifi. Maar wat is nou precies een slimme koelkast en wat zijn de voordelen hiervan ?


Wat is een slimme koelkast

Een slimme koelkast is een koelkast met heel wat extra functies ten opzichte van de 'normale' koelkast. Zo is de slimme koelkast verbonden met wifi en daardoor te besturen via een app op je smartphone of tablet. Omdat de koelkast verbonden is met internet wordt er ook wel gesproken over een 'internetkoelkast'. Nog een aantal functies zijn: een ingebouwde camera, slimme koelzones, een touchscreen in de deur en een transparante deur.

Te bedienen met app
Slimme koelkasten zijn te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Met deze app kan je bijvoorbeeld de temperatuur veranderen. Daarnaast kan je nog allerlei ander instelling vinden in de app en informatie over je koelkast. Ook krijg je in de app meldingen van je koelkast als bijvoorbeeld te temperatuur niet klopt of als de koelkast deur te lang open staat.

Een ingebouwde camera
Er zijn slimme koelkasten die een ingebouwde camera hebben. Zo kan je via de app in je koelkast kijken. Handig als je in de supermarkt staat en niet weet of je een product nog in huis hebt. Zo hoef je niet een 2e keer de deur uit omdat je wat vergeten bent. Veder zijn er zelfs koelkasten waarbij je de streepjescode van een product kan scannen met de camera. Zo komt het product met houdbaarheidsdatum in de app te staan. Zo weet je ook meteen wanneer dit product over de datum gaat.

Slimme koelzones
Slimme koelkasten hebben ook slimme koelzones. Slimme koelzones (vershoudzone) zijn delen in de koelkast de anders worden gekoeld dan andere delen. Zo wordt bijvoorbeeld de vershoudzone meer gekoeld dan de rest van de koelkast. Dit zorgt ervoor dat groente of vlees langer vers blijft. Dit maakt de koelkast energiezuiniger omdat niet heel de koelkast extra gekoeld hoeft te worden. Ook wordt in de vershoudzone de luchtvochtigheid gecontroleerd.

De temperatuur en luchtvochtigheid zijn in te stellen via de app op je smartphone of tablet.

Een touchscreen in de deur
Er zijn slimme koelkasten met een ingebouwd touchscreen in de deur. Dit zijn vaak Amerikaanse koelkast modellen, een voorbeeld is de Samsung family hub koelkasten. Deze touchscreens hebben verschillende functies. Zo kan je:
  • Er recepten op weergeven.
  • Muziek op afspelen.
  • Als je een samsung tv hebt, kan je deze erop spiegelen zodat je de film kan blijven bekijken.
  • Apps op weergeven en bedienen (zoals het weer, je notities en agenda etc.)
  • Andere slimme apparaten bedienen die ermee verbonden zijn.

Een transparante deur
Dit is vooral van toepassing op de Amerikaanse koelkasten van LG. De InstaVieuw Door-in-door modellen. Deze koelkasten hebben een transparant venster in de deur die oplicht als je er 2x op klopt. Zo kan je de inhoud bekijken van de koelkast zonder de deur te openen. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht ontsnapt en dat maakt de koelkast energiezuiniger.

Het Door-in-door deurvak maakt de Amerikaanse koelkast ook nog eens energiezuiniger. Hierin plaats je producten die je vaak gebruikt. Zo hoef je niet de gehele koelkast deur te openen.


De voordelen

Zoals je hierboven kan lezen hebben slimme koelkasten dus een hoop extra opties ten opzichte van 'normale' koelkasten. De voordelen zet ik nog even op een rijtje voor je:
  • Te besturen met een app.
  • Energiezuiniger.
  • Slimme meldingen.
  • Beter voorraad beheer door de ingebouwde camera.
  • Meer gebruiksgemak.

Kortom, genoeg redenen om vandaag nog over te stappen naar een Slimme koelkast.

Shop hier uw slimme koelkasten