Nieuws

Tegenwoordig is bijna alles een "slim" apparaat. Maar wanneer is iets een "slim" apparaat en hoe werkt een slim apparaat?


Wat is een slim apparaat

Een slim apparaat ziet er vaak hetzelfde uit als de conventionele versie. Het grote verschil is dat je een slim apparaat met je smartphone en tablet kan verbinden via bluetooth en/of wifi. Hierdoor kan je het slimme apparaat besturen via een app. Nog een aantal verschillen zijn het gebruiksgemak, meer opties en een slim apparaat is energiezuiniger.


Hoe werkt een slim apparaat
Zoals hierboven al benoemd kan je een slim apparaat verbinden met je smartphone of tablet. Hierdoor zijn de apparaten te besturen via een app. Als je verbind via bluetooth kan je de app alleen gebruiken binnen het bluetooth bereik van je slimme apparaat. Koppel je, je slimme apparaat aan je wifi (vaak door middel van een bridge) dan kan je hem altijd en overal besturen zolang je smartphone met internet is verbonden. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf je vakantie adres de verlichting in je huis besturen.

Elk slim apparaat heeft ook meerder optie ten opzichte van de conventionele versie. Zo heeft een slimme oven voor geprogrammeerde programma's in de app staan. Net zoals een slimme blender of koffiezet apparaat. Een slimme koelkast koelt delen in de koelkast anders dan andere delen. Tegenwoordig heb je ook koelkasten waarbij je via de app in de koelkast kan kijken. Kortom, veel meer extra opties voor gebruiksgemak.


Kortom, een slim apparaat is een flinke vooruitgang in het gebruiksgemak, heeft meer opties en is energiezuiniger.